ambulante begeleiding

We bieden ambulante begeleiding. ‘Ambulantem’ komt uit het Latijn en betekent letterlijk ‘rondwandelend’. Wij lopen met je mee zolang dat nodig is, bij begeleiding hoort meer dan alleen bij je op bezoek komen. We bieden je woonbegeleiding en ondersteunen je desgewenst met je huishouden. Er is soms nog meer nodig om zelfstandig te (blijven) wonen. We betrekken je bij groepsactiviteiten. Afhankelijk van je situatie kan het goed zijn om samen te zoeken naar vrijwilligerswerk, een cursus of een studie. We stimuleren je om stappen te zetten, die je in het dagelijks leven verder kunnen brengen. We ondersteunen je met die zaken waarin je (nog) geen zelfstandigheid hebt opgebouwd. We bevorderen de zelfredzaamheid zodat je op den duur weer zonder hulp verder kunt.

Het unieke aan iedere mens

Ieder mens heeft iets unieks wat hem of haar de mogelijkheid geeft om ook zelf iets bij te dragen aan de groep, aan familie of gezin, aan vrienden, werk of dagbesteding, kortom een bijdrage aan deze wereld. Je leert om te gaan met je minder sterke kanten, op tijd hulp te vragen en tevens om je sterke kanten verder te ontwikkelen.  Er is vast iets waar je heel goed in bent! Ook als je nog geen hobby of bezigheden hebt, valt er nog veel te ontdekken.

 

Je bent als mens veel meer dan een diagnose of een ‘stoornis’ waar je ooit mee bent opgezadeld, om wat voor reden dan ook. Wanneer je beperking of een gebeurtenis uit het verleden je in de weg zit, kunnen we je in contact brengen met een behandelaar, indien je dit wenst.